lunes, 11 de febrero de 2008

Psicologia: què és el desig?

Desig:1-sentiment intens que té una persona per aconseguir una cosa. 2-Cosa que origina en una persona un sentiment intens.

Un desig sorgeix quan vols aconseguir una cosa que no tens. Crec que la diferència amb el caprixo és que és més fort aquest sentiment.
Com podem llevar-lo? crec que l'única manera de llevar-te'l és o aconseguint el que volem o sustituint-lo per un altre desig que no ens coste tant i conformar-nos en menys.
També crec que totes les persones tenen desitjos ja que tot es món desde que naixem ja desitjem coses..desitjem la pilota, un joguet,un gos, etc.
També cal dir que el desig és un sentiment bo, perque és molt bonic desitjarar coses, a voltes més que tindre-les. Però també és roin perque desitjar molt profundament pot desencadenar la obssesió o sentiments massa forts. Desitjar moltes coses tampoc és bo, perque està clar que quan més desitjem més volem i tenim. És molt bo conformar-se, no sempre, però a vegades cal conformar-se o açò es pot convertir en un no parar, com una droga.


Conclusió: el desig és bo però desitjar massa coses no ho és. Crec que conformar-se a vegades és millor que no sempre voler ixir-te'n amb la teua. Sobretot si no és per benefici personal sinò material.

No hay comentarios: